У Раді вирішили перекрити популярну “лазівку для ухилянтів”: що змінять у законопроєкті про мобілізацію

Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки продовжує опрацьовувати законопроєкт про мобілізацію. Зокрема, в межах цього розглядається питання, яким чином забезпечити людей з інвалідністю необхідним доглядом та одночасно запобігти випадкам зловживання цим становищем для ухилення від мобілізації.

Про це заявив заступник голови комітету Єгор Чернєв, повідомляє пресслужба Апарату Верховної Ради.

За словами Чернєва, у комітеті почули проблему людей з інвалідністю і тих, хто здійснює за ними догляд. Ведеться робота над оптимальною формулою, при якій люди з інвалідністю не будуть позбавлені необхідного догляду. Водночас трапляються випадки, коли доглядачами особи з інвалідністю оформляють відразу кількох осіб.

З іншого боку, ми маємо перекрити лазівку, якою користуються деякі ухилянти. Вони знаходять людей з інвалідністю, і в однієї такої людини може бути, умовно кажучи, дев’ять доглядачів. Цього не має бути. Повинен бути тільки один доглядач, – сказав він.

Чернєв наголошує, що мета комітету є чіткою: потрібно виконати запит Генштабу та Міністерства оборони, водночас втримати баланс прав, свобод та справедливості для людей.

Після того, як законопроєкт збалансують, його передадуть у сесійний зал Верховної Ради для голосування.

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment